Mari van de Ven boeken?


Mari van de Ven zit ruim 25 jaar in het beautyvak en is inmiddels een van de meest bekende en toonaangevende visagisten en haarstylisten van Nederland. De kenmerken van Mari zijn snelheid, creativiteit, vernieuwingen en zijn tomeloze energie. Mari doet duizend en een dingen te gelijk en geniet volop van zijn ‘vak’ als visagist, kapper, presentator, leraar, schrijver en ondernemer.

Aanvraagformulier Mari van de Ven

Opleiding
Op de kappersopleiding in Den Bosch begon hij zijn loopbaan, maar hij merkte al snel dat zijn interesse verder reikte dan het kappersvak alleen. Tijdens zijn werk begon hij zich meer en meer toe te leggen op visagie. Hij deed dit o.a. bij de school van Dik Peeters, zonder het kappersvak uit het oog te verliezen. Mari: “Alleen de juiste combinatie van haar en make-up creëert de meest intense uitstraling, en dat zie ik graag!” Printmedia Mari werkte meer dan tien jaar via Corine Rotschäfer als visagie- en haarspecialist voor vele tientallen opdrachtgevers. Zo werkte hij mee aan diverse interviews en reportages voor printmedia in binnen- en buitenland zoals Bazaar, Cosmopolitan, Esquire, Glossy, Magriet, Marie-Claire, Maxim, Nouveau, Quote, Style Magazine, Telegraaf, Trouwen, Elle, Veronica Magazine en Viva. Voor het merk O’Neill verzorgde hij zes jaar lang de fotoshoots voor de presentatie van de nieuwe lijnen.

Tv-successen
Echt bekend werd Mari begin 1993 met zijn wekelijkse optredens bij Koffietijd waarbij hij mensen gelukkig maakte met een make-over. Deze wekelijkse items bleven zeven jaar lang wegens groot succes terugkomen. Verder was hij te zien bij o.a. Catherine Keyl, Gordon’s Lifestyle, Health&Beauty, Kevin Masters, Late Nightshow met Peter Jan Rens, Life and Cooking, Lijn 4, McCarlo, Nachtsuite, Nederland Komt Thuis, Ook Dat Nog, Paul de Leeuw, Staatsloterijshow, De Carlo & Irene Show, V&D TV, Mijn mooiste dag, Shownieuws, Passion for Fashion en Blauw Bloed.

Bekend Nederland
Veel presentatoren, artiesten en modellen hebben hun uiterlijke verzorging in de creatieve en betrouwbare handen van Mari gelegd. Momenteel is hij de vaste visagist en kapper van Wendy van Dijk, Dyanne Beekman, Margje Teeuwen, Sylvie van der Vaart en Connie Breukhoven. Workshops en Pour Vous Parfumerie Verder werkt Mari nog steeds elke maand een dag mee in de Salon Rob Peetoom/Mari van de Ven in Den Bosch. Hier knipt, stijlt en maakt hij zijn vaste klanten uit de buurt en mensen uit heel Nederland op. Verder reist Mari onder de noemer ‘Mari on Tour’ langs alle Pour Vous Parfumeriezaken in Nederland en geeft hij zijn tips en tricks prijs aan de klanten van deze parfumeriezaken. Hij deelt ook zijn kennis in verschillende workshops en werkt dan graag met topmerken zoals Lancaster, La Prairie, Bergman en Redken.

Herome
Begin 2008 lanceerde Mari de Eye Care Lijn van Herôme. Deze lijn bestaat uit negen, in samenwerking met Mari ontwikkelde producten, voor perfect verzorgde en opgemaakte wenkbrauwen. Samen met dit make-up merk heeft Mari nog grootse plannen voor de toekomst.

Boeken en dvd’s
Mari deelt zijn kennis graag. Zijn eerste boek ‘Mari en de magie van schoonheid’ uit 2005 was een groot succes. Eind 2007 verscheen zijn tweede boek “Puur Mari”. In dit boek deelt hij handige tips en tricks voor haar en make-up. Buiten dat het een handig boek is, is het ook een prachtig fotodocument van het werk van Mari van de afgelopen jaren. Zijn DVD “Land of Colour” die in samenwerking met Oogmerk tot stand is gekomen, is zeker ook de moeite waard. In 2008 publiceerde Mari in samenwerking met Herome de Dvd “De perfecte wenkbrauw” vol handige tips en uitleg.
Zijn 25 jaar lange ervaring en all round bezigheden maken Mari tot een autoriteit op het gebied van haar en make-up, een veel gevraagde deskundige en een goede presentator.

Prijsindicatie

v.a. € 1.150,-